Villaägarna - På husägarnas sida sedan 1952


Villaägarnas Riksförbund är en svensk, rikstäckande organisation som i mer än 70 år har arbetat för att skapa nytta till sina medlemmar och hjälpa dem i vardagen som husägare. Bland Villaägarnas olika tjänster finns även ett brett utbud försäkringar, med nordens tredje största försäkringskoncern Gjensidige som försäkringsgivare. Självklart kan du försäkra en rad olika föremål utöver din villa hos Villaägarna!

Försäkringar för husägare

Sedan 1952 har Villaägarna oavbrutet arbetat för att göra din vardag som husägare enklare. Problemen har skiftat över tiden men behovet av hjälp och stöd är konstant, och du kan alltid räkna med att Villaägarna gör sitt allra bästa för att hitta lösningar för aktuella behov. Med huvudkontor i Stockholm och sju regionkontor runt om i Sverige, tillvaratar Villaägarna sina medlemmars intressen och skapar lösningar utifrån deras premisser.

Villaägarna grundades (då med namnet Sveriges Villaägareförbund) som en protest mot fastighetstaxeringen 1952. Målet var att påverka politiska frågor som berör villaägare, bostadspolitiken, ge råd och upplysningar, samt att för sina medlemmar erbjuda förmåner för att förbättra villkoren som villaägare. Än idag är detta verksamhetens kärnområde, och i dagsläget har Villaägarna närmare 320 000 medlemmar. Förbundets vision är att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar - och för detta krävs så bra förutsättningar och villkor som möjligt.

När Villaägarna inte hittade de försäkringslösningar som de ansåg skulle passa sina medlemmar allra bäst, bestämde de sig för att själva lösa problemet. 1998 inrättades Villaägarnas försäkringsservice, då som en förmån till förbundets medlemmar. Än idag är det endast medlemmar som kan teckna försäkringen - vilket i praktiken innebär att du som vill teckna en försäkring hos Villaägarna därmed även blir medlem (vilket är helt kostnadsfritt) i den rikstäckande organisationen.

Hos Villaägarna kan du teckna en rad olika försäkringar. Oavsett vilken försäkring du ska teckna, har Villaägarna dock som krav att du ska äga ditt boende eller ditt fritidshus. Helt enkelt för att du i och med tecknandet av försäkringen även blir medlem i Villaägarnas Riksförbund - som främst riktar sig mot husägare. Även du som äger en bostadsrätt kan teckna försäkringar hos Villaägarna. Däremot går det inte att teckna någon försäkring hos Villaägarna om du exempelvis bor i en hyresrätt - i så fall behöver du ha ett fritidshus som du äger, eller liknande.

Idag kan du teckna, förutom en villa- och villahemförsäkring, ett flertal olika försäkringar hos Villaägarna. Vi på Insplanet hjälper dig att jämföra pris och villkor från olika försäkringsbolag, innan du tecknar en ny försäkring. Vi erbjuder exakt samma pris som om du tecknar direkt hos Villaägarna - och vi kan hjälpa dig att jämföra samt teckna följande försäkringar från Villaägarna:


Vision om att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar

Villaägarnas vision är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus. Förutom att aktivt arbeta med alla tänkbara frågor som rör husägare, erbjuder Villaägarna i första hand hjälp till självhjälp vid oroliga situationer. De tar alltså själva inte alltid ansvar för att driva frågan men kan agera stor hjälp i olika processer, för att uppnå bästa möjliga villkor för sina medlemmar.

Med lång erfarenhet och mycket kunskap, kan villaägarna vara till stor hjälp i de frågor du behöver som mest hjälp med. De rycker ut för den enskilde individen såväl som för större grupper, mot såväl privata som offentliga aktörer.


Villaägarna Bilförsäkring

I Villaägarnas bilförsäkring ingår tilläggsförsäkringarna djurkollision och bilallrisk, i såväl hel- som halvförsäkringen. Här kan du läsa mer om hur bilförsäkringen fungerar vid en viltolycka och vad tillägget djurkollision innebär. Tillägget bilallrisk kan vara bra att ha vid feltankning, eller om det spills ut mat eller dryck som förstör bilstereon, och så vidare. Ytterligare en nämnvärd sak i Villaägarnas bilförsäkring är att det vid en glasreparation (till följd av exempelvis stenskott) inte tillämpas någon självrisk - du får alltså bilrutan lagad utan att betala något.


Villaägarna Hemförsäkring

Villaägarnas försäkringar är speciellt framtagna efter vad Villaägarnas medlemmar önskar. Hemförsäkringen är därmed utformad med väl valda tillägg och villkor. Exempelvis ingår det i Villaägarnas hemförsäkring ett reseskydd som räcker i hela 60 dagar. Det är annars vanligt att de reseskydd som ingår i en vanlig hemförsäkring räcker i 45 dagar. Samlar du dina försäkringar hos Villaägarna - och alltså tecknar exempelvis både Villaägarna Hemförsäkring och Villaägarna Bilförsäkring - kan du få upp till 15 procent rabatt på försäkringspremien.

Jämför och teckna en ny hemförsäkring här.


Villaägarna Villaförsäkring

Villaägarna är fullt medvetna om vad det krävs av en person att vara ägare av ett hus eller villa är ett krävande uppdrag i mångt och mycket, och just därför är de måna om att hjälpa till och underlätta så mycket som möjligt. Därför erbjuder Villaägarna en av marknadens bästa villahemförsäkringar, som finns i två olika omfattningar - Villahem Max och Villahem Flex. En villaförsäkringen består kort och gott av två försäkringar - en som skyddar villan och fastigheten (villaförsäkringen), och en som skyddar sakerna och personerna i hemmet (hemförsäkringen).

Listan över generösa attribut i Villaägarnas olika villaförsäkringar kan göras lång. Deras långa erfarenhet och goda kunskap kring allt som rör husägare, speglas starkt i deras väl utformade villaförsäkringar. Exempelvis klassas en carport till en villa inte som en separat byggnad, utan den ingår automatiskt i villaförsäkringen. I Villaägarnas villahemförsäkring ingår även ID-skydd, r noll kronors i åldersavdrag vid brand, samt ersättning upp till det dubbla taxeringsvärdet vid skada på tomtmark.

Jämför och teckna en ny villaförsäkring här.


Betygsätt Villaägarna

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Villaägarna

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Villaägarna.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-62 60 10
Skadeanmälan:

E-post
Kundtjänst: forsakring@villaagarna.se
Skadeanmälan:

Online
Hemsida: http://www.villaagarna.se/
Facebook: https://www.facebook.com/villaagarna
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Villaägarna

Nedan finner du feeds från Villaägarna i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Villaägarna Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.