Dina försäkringar alternativet till storbolagen


Dina Försäkringar är Sveriges sjätte största försäkringsbolag och en utmanare till storbolagen. Med tolv försäkringsbolag och cirka 50 kontor runt om i landet - under gemensamma namnet Dina Försäkringar - erbjuder man försäkringslösningar av hög kvalitet och personlig service. Eftersom Dina Försäkringar är kundägt kan du som kund påverka bolagets framtid.

Nöjda kunder hos Dina Försäkringar

Under det gemensamma namnet Dina Försäkringar samverkar tolv försäkringsbolag runt om i landet - alla med egna lokala namn. Samarbetet resulterar i försäkringar av hög kvalitet och finansiell stabilitet - vilket i sin tur ökar tryggheten för dig som kund.

Landets nöjdaste bil- och företagsförsäkringskunder har Dina Försäkringar. Det visar en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex. Läs vidare eller kontakta oss för gratis rådgivning. Tillsammans kommer vi fram till om Dina är bästa alternativet för dig.

Dina Försäkringar har lokala kontor och lång branscherfarenhet. Det kan vara två anledningar till varför man har hög kundnöjdhet. Dina Försäkringar har gång på gång belönats med priser och utmärkelser. Bland annat från Svenskt Kvalitetsindex.

Försäkringar med fokus på individen

Dina värderar närhet till sina kunder och personligt bemötande högt. Därför har man cirka 50 kontor i landet. Genom åren har Dina Försäkringar tagit många initiativ med fokus på individen. Till exempel innovativa appar som Dina Andetag och Dina Risker.

Dina Försäkringar via Insplanet

Teckna din bilförsäkring hos Dina Försäkringar genom Insplanet. Vi erbjuder samma pris som Dina Försäkringar. Fördelen med att gå via oss är att du kan jämföra olika bolag för att hitta bästa alternativet. Ta del av gratis rådgivning på Insplanet idag!

Ett kundägt försäkringsbolag

Dina Försäkringar är landets sjätte största bolag inom sakförsäkringar. Man försäkrar dessutom 34 000 företag, 38 000 lantbruk och 144 000 hushåll. Den totala premien är över två miljarder kronor. Nedan kan du läsa om hur Dina Försäkringar bildades.

På 1300-talet fram till 1700 var invånare i en socken skyldiga att betala brandstod - det vi kallar brandförsäkring. Därför bildades sockenbolag som senare blev till Dina. Det första bolaget bildades 1768 på gränsen mellan Halland, Skåne och Småland.

1987 bildades ett gemensamt service- och återförsäkringsbolag. Cirka 20 år senare - 2006 - tog man namnet Dina Försäkringar. Ett gemensamt namn för samtliga kontor. Idag har man cirka 50 kontor runt om i landet - från Piteå i Norr till Lund i söder.

Dina Försäkringar bilförsäkring

Det finns många fördelar med Dina Försäkringar bilförsäkring. Du får bland annat ersättning vid feltankning och om skada skett invändigt i bilen. Som det inte vore nog ingår räddning dygnet runt! Vid skadegörelse är självrisken endast 2 000 kronor.

Läs mer om Dina Försäkringar bilförsäkringar nedan!

Dina Försäkringar har tre olika bilförsäkringar och många tilläggsförsäkringar. Som kund har du möjlighet att skräddarsy ditt försäkringsskydd och få en bilförsäkring som passar dina behov och motsvarar dina önskemål. Kontakta oss för gratis rådgivning!

Det här täcker respektive bilförsäkring på Dina Försäkringar

Dina Försäkringar Trafikförsäkring


 • Person- och egendomsskada

Enligt lag är du skyldig att ha en trafikförsäkring. Du kan med andra ord inte välja om du ska ha en trafikförsäkring eller inte – däremot kan du välja försäkringsbolag. Om du inte har en trafikförsäkring – och bilen inte är avställd – får du en straffavgift från Trafikförsäkringsföreningen. Avgiften är minst 200 kronor och 100 kronor per dag.

Det som Dina Försäkringar trafikförsäkring ersätter är skador på förare, passagerare och utomstående. Dina Försäkringar trafikförsäkring ersätter även skador på annans egendom. Skador på det egna fordonet eller egendom i fordonet ersätts inte. Välj Dina Försäkringar helförsäkring om du vill ha en heltäckande försäkring.

Dina Försäkringar Halvförsäkring


 • Trafikförsäkring
 • Brandskada
 • Glasskada
 • Bärgning/räddning
 • Maskinskada
 • Rättsskydd
 • Stöld

I Dina Försäkringar halvförsäkring ingår trafikförsäkring. Utöver trafikförsäkring får du ersättning för brand, glas- och maskinskador. För maskinskador gäller att bilen är åtta år eller yngre och att mätaren inte visar mer än 12 000 mil. Det finns även möjlighet att få ersättning för bärgning. Skador på kaross och lack på din bil ersätts dessvärre inte.

Dina Försäkringar Helförsäkring


 • Trafikförsäkring + Halvförsäkring
 • Kaross och lack (vagnskada)

I Dina Försäkringar Helförsäkring ingår både trafikförsäkring och halvförsäkring. Det som ingår utöver är ersättning för skador på kaross och lack – det som även kallas vagnskador. Du kan få ersättning för vagnskador till följd av dikeskörning, kollision, nedblåsta träd eller annan skadegörelse. Den mest omfattande bilförsäkringen.

Trafikförsäkring


Enligt lag är du skyldig att ha en trafikförsäkring. Du kan med andra ord inte välja om du ska ha en trafikförsäkring eller inte – däremot kan du välja försäkringsbolag. Om du inte har en trafikförsäkring – och bilen inte är avställd – får du en straffavgift från Trafikförsäkringsföreningen. Avgiften är minst 200 kronor och 100 kronor per dag.

Dina Försäkringar tilläggsförsäkring

Du kan skräddarsy ditt försäkringsskydd med Dina Försäkringar. Man har nämligen en rad tilläggsförsäkringar som låter dig skräddarsy din bilförsäkring. Tillägg som finns att välja på är 1) kollision med djur, 2) hyrbilsförsäkring och 3) assistans.

Kollision med djur


Tilläggsförsäkring Kollision med djur ersätter självrisken för vagnskada (max 6 000 kr). Vagnskada innebär skador på kaross och lack.

Hyrbilsförsäkring


Om du måste laga din bil får du ersättning med 75 % av dygnskostnaden för hyrbil. Tar du inte ut en hyrbil får du 100 kr per dag i ersättning.

Assistans


Med tilläggsförsäkring assistans får du ersättning för räddningsmomentet i din halvförsäkring vid räddningsskada. Du kan dessutom få ersättning vid brist på drivmedel. Tilläggsförsäkring assistans ger dig rätt till hyrbil i upp till tre dagar – såvida skadan inte kan åtgärdas på plats.

Samma självrisk oavsett ålder

På Dina Försäkringar spelar det ingen roll hur gammal du är – självrisken är alltid densamma på Dina Försäkringar bilförsäkring.

Många försäkringsbolag tillämpar en ungdomssjälvrisk, men det gör inte Dina Försäkringar. På Dina Försäkringar finns bara en ungdomssjälvrisk vid olycka, om föraren är under 24 år vid olyckan och inte själv står på bilförsäkringen.

Hos andra försäkringsbolag är det vanligt att dels ta ut en högre premie och dels en extra hög självrisk av personer under 25 år. Det är många faktorer som påverkar priset på din försäkring. Ta reda på vad som gäller för just din bilförsäkring.

Förmåner för trogna kunder

Samla dina försäkringar på Dina Försäkringar och få olika förmåner. Om du till exempel har både bil- och hemförsäkringar på Dina Försäkringar får du ännu bättre villkor. Som trogen kund får du rabatt på din självrisk på boendeförsäkring om du råkar ut får en skada som din boendeförsäkring täcker. Du får dessutom:

 • Förlängt flyttskydd
 • Högre allriskbelopp
 • Högre bortaskydd
 • 60 dagars hyrbil eller avbrottsersättning - ordinarie är 45 dagar

Jämför och teckna en bilförsäkring hos Dina Försäkringar.


Betygsätt Dina försäkringar

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Dina försäkringar

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Dina försäkringar.

Telefonnummer
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

E-post
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

Online
Hemsida: https://www.dina.se/
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.