Alandia - kompetens, engagemang, pålitlighet, stabilitet


Alandia är Nordens största marina försäkringsbolag med djup kompetens inom båtlivet och dess försäkringsbehov. De försäkrar både motorbåtar och segelbåtar samt vattenskotrar, men även större fartyg. Alandia uppskattas för deras snabba skadehantering och förståelse för att du så snabbt som möjligt vill ut på sjön igen efter en oväntad olycka. Livet på sjön i våra svenska vatten är alldeles för kort och Alandia vill inte att någon tid ska gå till spillo.

Försäkra din båt eller vattenskoter hos Alandia

Alandia har sitt ursprung på Åland där sjöfarten under århundraden har varit en livsviktig förutsättning för samhällets utveckling. Bolaget grundades av ett antal redare i Mariehamn på Åland 1938 och var inledningsvis ett försäkringsbolag för den åländska rederinäringen. Under 1950-talet välkomnade Alandia även fritidsbåtar.

Idag är Alandia Försäkring är en fristående försäkringskoncern med huvudkontor i Mariehamn samt sidokontor i Stockholm, Göteborg och Helsingfors. De har en mycket stark förankring till sjöfarten och försäkrar både fritidsbåtar och stora fartyg, för såväl privatpersoner som företag.

Med ett förhållningssätt präglat av värdeorden innovation, kompetens, engagemang, pålitlighet och stabilitet har Alandia sedan länge lyckats skapa en nära, lyhörd och personlig relation med sina försäkrade kunder.

Via oss på Insplanet kan du jämföra och teckna försäkring för såväl segelbåt som motorbåt men även för vattenskoter hos Alandia. Vi erbjuder exakt samma pris som om du tecknar direkt hos Alandia - men hos oss kan du jämföra olika alternativ innan!


Alandia försäkring

Tecknar du en försäkring hos Alandia är du i trygga händer. De är en försäkringskoncern med stora åtaganden gentemot sina kunder och intressenter i de marknader koncernen verkar.


Trygg båtförsäkring med snabb skadehantering

Alandias långa erfarenhet gör att de kan erbjuda en mycket effektiv skadehantering och utan onödig byråkrati, vilket innebär att din båt snabbt kan vara i sjön igen efter en skada, en mycket uppskattad egenskap i den förhållandevis korta svenska båtsäsongen. Alandia vill helt enkelt inte att din dyrbara sjötid ska gå till spillo och gör därför allt de kan för att du så snart som möjligt ska kunna står vid rodret igen.

De vet även vem som kan hjälpa dig. Alandias organisation består nämligen av erfarna och kompetenta medarbetare med nautisk, teknisk, juridisk och försäkringsteknisk expertis, runt om på kontoren i Mariehamn, Stockholm, Göteborg och Helsingfors.

I Alandias båtförsäkring finns inga värdegränser på elektronik ombord, jolle eller personliga tillhörigheter. Det ingår dessutom en rättsskyddsförsäkring samt en generös ansvarsförsäkring. Du kan dessutom hålla båten i sjön året runt utan några tilläggskostnader.

Läs mer, jämför och teckna försäkring för båt här.


Populär vattenskoterförsäkring i Svenska vatten

Vattenskotern syns alltmer i svenska vatten och Alandia försäkrar flest vattenskotrar i landet. I deras vattenskoterförsäkring får du ett heltäckande skydd med mycket innehåll, och du väljer mellan nivåerna halvförsäkring eller helförsäkring. Halvförsäkringen täcker momenten ansvar, rättsskydd, stöld och skadegörelse, brand samt skador vid uppläggning och transport. Med en helförsäkring tillkommer även skydd för grundstötning, kollision samt och andra sjöskador.

Perioden då vattenskotrar körs som mest i svenska vatten är begränsad och Alandia vet hur du som ägare av en vattenskoter ska få ut så mycket som möjligt av den. Precis som för båtägare, vill Alandia att dyrbar tid på sjön med din vattenskoter inte ska gå till spillo och de erbjuder därför snabb och effektiv skadehantering när olyckan väl är framme.

Läs mer, jämför och teckna försäkring för vattenskoter här.


Betygsätt Alandia

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Alandia

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Alandia.

Telefonnummer
Kundtjänst: 08 630 02 45
Skadeanmälan: 08 630 02 45

E-post
Kundtjänst: stockholm@alandia.se
Skadeanmälan: stockholm@alandia.se

Online
Hemsida: http://www.alandia.se
Facebook: https://www.facebook.com/AlandiaPersonforsakring
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Alandia

Nedan finner du feeds från Alandia i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Alandia Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.