5 Saker att jämföra och tänka på i skoterförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra skoterförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din snöskoterförsäkring

Följ de restriktioner som försäkringsavtalet har
Det finns alltid några punkter som man som snöskoterägare måste följa för att ha rätt till ersättning om olyckan är framme. En av de återkommande punkterna är att man ska följa tillverkarens råd om underhåll och service. Detta för att undvika onödiga förslitningsskador. Typutförandet brukar inte heller få ändras utan att man därmed måste göra en ombesiktning och att försäkringsbolaget kontaktas. Självklart får inte heller maximalvikten överskridas, något som är lätt att göra om man är många som ska transporteras på snöskotern samtidigt.

Rabatt
Generellt gäller det att om man erbjuder säkrare snöskoter så erbjuder försäkringsbolagen lägre premier. Ett sätt kan vara att köra bredbandat. Detta ger upp till 25% hos ett försäkringsbolag. Har man flera skadefria år i samma bolag kan man även få reducerad självrisk i vissa fall.

Ett annat sätt att få rabatt är att vara medlem i en officiell skoterklubb som har samarbete med ett försäkringsbolag.

Avsluta i förtid är inte alltid lätt
De flesta försäkringar tecknas på ett år, så också snöskoterförsäkringar. Men skillnaden är att om man säger upp exempelvis sin bilförsäkring redan efter en månad så får man tillbaka pengarna för resterande 11 månader. En del försäkringsbolag är inte lika generösa när det gäller snöskoterförsäkringar. De har en regel som säger att man inte betalar tillbaka resterande månader om försäkringen sägs upp i förtid. Detta är en regel som införts eftersom många tecknat försäkringen med åtanke att säga upp den så fort snön har försvunnit.

Periodiserad försäkring
Snöskoterförsäkring är en s.k. periodiserad försäkring. Det betyder att priset kan vara högre under säsongen och lägre under sommarmånaderna. Detta är något man bör kontrollera så att man inte blir överraskad av högre premie när vintern kommer.

Jämför pris innan du tecknar
Se alltid till att jämför pris på skoterförsäkringen innan du tecknar, pris på skoterförsäkringar kan variera mycket mellan bolagen, här på Insplanet kan du redan idag snabbt, enkelt och helt kostnadsfritt jämför pris mellan marknadens ledande skoterförsäkringsbolag


Relaterade artiklar

Viktigt i snöskoterförsäkringen

Viktigt i snöskoterförsäkringen 5 saker i skoterförsäkring
Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller Läs mer »